11 Kwaliteit |Scholen op de kaart

Scholen op de kaart

De opbrengsten en resultaten van ons onderwijs volgen we zo goed mogelijk. Onderstaand vindt u een overzicht van de onderwijs-opbrengsten en resultaten van het Zwijsen College. De opbrengstenkaart van de inspectie over de resultaten van het Zwijsen College kunt u vinden op de website van de onderwijsinspectie: Onderwijsresultaten 2023

De inspectie is zeer tevreden over de kwaliteit van het onderwijs van het Zwijsen College, voor zowel de havo als het vwo. Daarom heeft de inspectie de hoogst mogelijke waardering voor beide afdelingen toegekend. Dat is de waardering goed. Daarnaast is voor het feit dat leerlingen op het vwo kunnen versnellen het predicaat excellent toegekend.


Examenresultaten

In onderstaande tabel vindt u de slagingspercentages van de afgelopen drie schooljaren.

 

20/21

21/22

22/23

HAVO

92%

85%

86%

VWO

95%

94%

83%


Schoolresultaten

Het Zwijsen College presenteert de schoolprestaties via de website Scholen op de kaart. Belanghebbenden van de school, zoals ouders, kunnen online zien hoe onze school het doet ten opzichte van andere scholen. Resultaten zoals slaagpercentage, doorstroomcijfers, maar ook de tevredenheid van ouders en leerlingen worden getoond.

Gegevens over het percentage voortijdig schoolverlaters vindt u op het vsv-cijferportaal van de Rijksoverheid. Voortijdig schoolverlaters (vsv'ers) zijn jongeren van 12 tot 23 jaar die het onderwijs verlaten zonder een startkwalificatie behaald te hebben.

Terug naar de inhoudsopgave